Categories
Gutenberg Projects WordPress

Launch: Havhøst.dk – ren Gutenberg

Lær hvilke plugins jeg har udvidet Gutenberg med for at imødekomme designerens ønsker til havhøst.dk

Min mangeårige flirt med Joachim Hjerl har resulteret i endnu et website – Joachims hjertebarn Maritimenyttehaver.dk – som jeg også lavede, er nemlig vokset sig stor og landsdækkende. Derfor skifter organisationen nu navn til Havhøst, da både fokus og rækkevidde har vokset sig større end de oprindelige tanker.

Havhøst er en sammenslutning af maritime nyttehaver, NGO’er, skoler, virksomheder og ganske almindelige mennesker, der deler en kærlighed til det store blå, og som ønsker at fremme en bæredygtig udvikling ved at bringe mennesker tættere på de 70% af jordens overflade, der er dækket af hav.

Vi kultiverer, høster og spiser af havets ressourcer uden at naturen lider overlast. Tang, blåmuslinger og østers optager næringsstoffer fra havet, reducerer iltsvind og åbner op til en verden af gastronomiske oplevelser, der er ukendt for mange. Det på trods af, at Danmark har mere end 7.000 km kystlinje og intet punkt ligger mere end 50 km fra havet.

Fra havhøst.dk

Design elementer frem for pixelperfekt design

Designlinjen er leveret af super dygtige https://mormorcph.dk/ som efter en introduktion til Gutenberg og det ekstremt flydende layout som her er muligt, har udarbejdet grafiske elementer og farveplette mv.

Netop fokus på design elementer, frem for et helt formfast design af enkelte sider, er en vigtig erkendelse når vi i fremtiden lader contentcreators (altså dem der arbejder med selve indholdet), styrer layoutet på de enkelte sider. Her er det vigtigt at designet kan se godt ud i mange kombinationer af elementer som tekster, knapper, billeder, kasser osv.

Gutenberg + plugins = pagebuilder

Som jeg blandt andet var inde på til WordCamp Europe i Berlin (se video her under), så er Gutenberg ikke en pagebuilder (endnu), men en content editor som har visse layout muligheder.

Pagebuilders har et fokus på layout frem for indhold – hvor Gutenberg har et fokus på indhold, frem for layout. Jeg spår Gutenbergs layoutmuligheder hurtigt udkonkurrerer de fleste pagebuilders.

Installerede plugins

For at opnå samme layoutmæssige muligheder som div. pagebuilders giver, har jeg installeret følgende plugins (selvforklarende titler I hope, ellers skal du være velkommen til at tage fat i mig!)

https://da.wordpress.org/plugins/kt-tinymce-color-grid/
https://da.wordpress.org/plugins/custom-fonts/
https://da.wordpress.org/plugins/block-options/
https://da.wordpress.org/plugins/stackable-ultimate-gutenberg-blocks/
https://da.wordpress.org/plugins/ultimate-addons-for-gutenberg/

Det er vigtigt at understrege at udviklingen med Gutenberg har fart på. F.eks. er der allerede nu, blocks på vej i Gutenberg – altså nogle man ikke selv skal ud og finde og installere, som giver mulighed for at stacke blocks oven på hinanden. Dermed kan Stackable plugin’et her over måske udelades.

Se iøvrigt mit oplæg om Gutenberg på WordCamp Europe 2019 i Berlin

By DejligLama

Working at Kulturværfet - Kuto.dk and freelancing at DejligLama focusing on putting WordPress to the test in the hands of businesses in Denmark.

Talking and teaching Content strategy from a WordPress standpoint.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s